Volwassenen

Heeft u last van psychische problemen? Lukt het u niet om er zelf uit te komen of heeft u de behoefte om er met een professional over te praten? Neem dan contact op. Wij kunnen samen zoeken naar mogelijkheden om weer op eigen kracht verder te kunnen.


Onze werkwijze

De huisarts verwijst u voor Generalistische of Specialistische GGZ. U kunt bij een verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ terecht in de praktijk. Na uw telefonische aanmelding wordt een intakegesprek gepland bij een GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist. In onze praktijk zijn meerdere behandelaren werkzaam zijn en samen met u wordt bekeken welke behandelaar het best bij u past. Dit is o.a. afhankelijk van uw klachten en/of persoonlijke voorkeur.

Lees meer

Klachten volwassenen

De klachten waarmee u bij een eerstelijnspsycholoog terecht kunt, komen in feite overeen met de lijst van klachten waarvoor u bij de psychotherapeut terecht kunt. Toch verschillen beide behandelingen wezenlijk van elkaar. Grofweg kan gesteld worden dat een psychotherapeutisch traject een langere doorlooptijd kent, bovendien gaat de therapie ook ‘dieper’.

Lees meer

eHealth bij Psychologenpraktijk Van der Vinne

Alvorens, tijdens of na uw behandeling kan uw psycholoog u vragen om ook via e-health aan de slag te gaan met uw psychische problematiek. Via een online omgeving krijgt u uitleg over uw problematiek, kunt u opdrachten doen, krijgt u filmpjes te zien van bv. een expert of lotgenoten, etc. E-health is een manier om uw behandeling te intensiveren en wellicht daarmee ook te versnellen.

Lees meer

Vergoedingen

De vergoeding voor de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en specialistische GGZ is opgenomen in de basisverzekering. Een behandeling wordt dan ook volledig vergoed. De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars en de gemeentes in Drenthe en Overijssel een contract afgesloten.

Lees meer

Cliëntervaringen

Om onze behandelingen te evalueren maken wij o.a. gebruik van de CQi. Dit is een uitkomstmaat voor de mate van tevredenheid over de behandeling bij Psychologenpraktijk Van der Vinne uitgevoerd en kan gebruikt worden om de zorg te verbeteren. In 2020 gaven cliënten de behandeling bij Psychologenpraktijk Van der Vinne gemiddeld een 8.2.

Lees meer

Evaluatie

Evaluatie Tijdens het laatste gesprek wordt u gevraagd een korte vragenlijst (CQi) in te vullen n.a.v. de ervaring die u heeft met de behandeling en uw behandelaar. Nadat u uit behandeling bent gegaan, wordt u een korte evaluatie toegestuurd (per mail) zodat Psychologenpraktijk van der Vinne zicht heeft op de cliëntervaringen en de feedback kan gebruiken om de praktijk verder te ontwikkelen.

Lees meer

Film Holland van Boven

U kunt ons vinden op de volgende locaties

Hoogeveen

Hoogeveen

Lindenlaan 33A

Meer informatie

IJsselmuiden

IJsselmuiden

Hogehuisstraat 61

Meer informatie