EMDR

In Psychologenpraktijk van der Vinne kun je terecht voor de behandeling van traumatische ervaringen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Het kan hierbij gaan om eenmalige gebeurtenissen (zoals het meemaken van een verkeersongeluk, een geweldservaring, medische ingrepen, pestervaringen, een verkrachting e.d.) .

EMDR

EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde behandelmethode om akelige ervaringen te verwerken. Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen geeft deze ervaringen op eigen kracht een plek. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het in dat geval om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van kinderen, jongeren of volwassenen met PTSS of andere traumagerelateerde klachten.

Wilt u weten of behandeling met EMDR geschikt is voor het verminderen van uw eigen klachten, neem dan contact op met ons op. Kijk voor meer informatie over EMDR op www.emdr.nl.

Maak kennis met praktijk van der Vinne

U kunt ons vinden op de volgende locaties

Hoogeveen

Lindenlaan 33A

Meer informatie

IJsselmuiden

Hogehuisstraat 61

Meer informatie