Psychomotorische therapie

Maakt het voelbaar!

Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Hierbij wordt gebruikgemaakt van allerlei sport en spel activiteiten; voetbal, boksen, badminton, trefbal en mikken. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van verschillende ontspanningstechnieken en opdrachten waarbij de bewustwording van je eigen gedachten, gevoel en gedrag wordt uitgelokt. De keuzes van de opdrachten en spellen worden zorgvuldig afgestemd op jouw hulpvraag.

Tijdens het bewegen wordt jouw gedachten, gevoel en gedrag besproken. Dit geeft nieuwe inzichten en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren. Samen met de therapeut ga je oefenen met nieuwe ervaringen in je gedrag en wordt de vertaalslag naar het dagelijks leven gemaakt.

Waarom?

Psychomotorische therapie kan je onder andere helpen bij klachten die te maken hebben met:

  • Emotieregulatie, depressie, rouw en trauma, omgang met woede
  • Zelfbeeld verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten.
  • Gedrag; het leren omgaan met spanning, stress en tegenslagen, oefenen met nieuw gedrag.
  • Sociale vaardigheden; leren samenwerken, bevorderen van assertiviteit, accepteren en stellen van grenzen.
  • Cognitie; vergroten van je concentratie, verbeteren van je doorzettingsvermogen, leren structuur aanbrengen, leren plannen, herkennen van negatieve en helpende gedachten.

Waar?

PMT vindt bij onze praktijk plaats in externe ruimtes. Deze zijn gelegen in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging in IJsselmuiden en in Hoogeveen. Dit biedt voldoende ruimte om in beweging te komen.

Voor wie?

PMT is geschikt voor elke leeftijd en voor elke hulpvraag, gelegen op psycho-, sociaal- of emotioneel gebied. Voor de sportieveling en voor iemand die geen affiniteit heeft met sport of zelf beperkt is in zijn bewegen kan het een geschikte manier van behandeling zijn.

Maak kennis met praktijk van der Vinne

U kunt ons vinden op de volgende locaties

Hoogeveen

Lindenlaan 33A

Meer informatie

IJsselmuiden

Hogehuisstraat 61

Meer informatie