eHealth bij Psychologenpraktijk Van der Vinne

Alvorens, tijdens of na uw behandeling kan uw psycholoog u vragen om ook via e-health aan de slag te gaan met uw psychische problematiek. Via een online omgeving krijgt u uitleg over uw problematiek, kunt u opdrachten doen, krijgt u filmpjes te zien van bv. een expert of lotgenoten, etc. E-health is een manier om uw behandeling te intensiveren en wellicht daarmee ook te versnellen.

Vaak zal een ehealth module al ingezet worden terwijl u op de wachtlijst staat zodat u zich alvast kunt verdiepen in uw klachten (bv. bij depressie, burn-out, angst/paniek). Vaak ook wordt ehealth ingezet als ondersteuning van de behandeling (bv. naar burn-out krijgt u een ehealth module met ontspanningsoefeningen of bv. uitleg over slaaphygiëne).

Ook kunnen enkele onderdelen van de behandeling, bv. oefeningen als ehealth ingezet worden, zo kunt u bv. de opdracht krijgen voor de volgende keer verschillende gedachteschema's in te vullen in de online module. Op uw eigen tijd en in uw eigen omgeving kunt u zodoende bezig zijn met uw herstelproces. U doet deze opdrachten in een beveiligde webomgeving. Alleen u en uw psycholoog kunnen uw vorderingen volgen. Ook is het zelfs mogelijk via deze omgeving contact te hebben met uw psycholoog over uw opdrachten.

Psychologenpraktijk Van der Vinne maakt gebruik van therapieland. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een dergelijk traject kunt u dat bij uw psycholoog aangeven. Ook kan het zijn dat uw psycholoog u tijdens de behandeling wijst op de mogelijkheid om via e-health modules (een deel van) uw behandeling, opdrachten e.d. te doen. E-health modules zijn onder andere beschikbaar voor depressie, burn-out, overspanning, angst, ADHD, alcoholproblematiek, ontspanningsoefeningen, zelfbeeld, (omgang met) autisme, gedachteschema's, eenzaamheid, dagstructuur, dwang, etc.

Maak kennis met praktijk van der Vinne

U kunt ons vinden op de volgende locaties

Hoogeveen

Lindenlaan 33A

Meer informatie

IJsselmuiden

Hogehuisstraat 61

Meer informatie